Голям играч на нашия пазар взе ключово решение

Къде ще бъде новият магазин и откога започва работа

Голям играч на нашия пазар взе ключово решение | StandartNews.com

Една от най-сериозните вериги хипермаркети у нас планира да изгради нов магазин в жк "Тракия" в Пловдив. Търговският обект ще се намира на ул. "Недялка Шилева".

Теренът е с площ 10 708 квадратни метра и е бил придобит от компанията "Лидл България ЕООД енд ко" КД в началото на 2024 г. В община Пловдив е внесено уведомление за инвестиционно предложение, в което се съобщава, че в имота се предвижда изграждане на магазин за хранителни и нехранителни продукти, съобщава Plovdiv24.bg.

Търговският обект ще е с около 2529 кв. м. разгъната застроена площ. В него ще има търговска зала, пекарна и санитарен възел за посетители, отговарящ на нормите за достъпна среда.

Предвижда се складова част, състояща се от товарна рампа, нощен прием, дневен прием и хладилна камера, както и административно-битова част. 

Откритият паркинг ще е с капацитет 123 паркоместа. Входът към супермаркета ще е ориентиран в непосредствена близост до паркинга за клиенти. До входа ще бъде оформена покрита площадка за търговските колички. Подходите към обекта ще са откъм бул. "Цар Симеон“ и ул. "Недялка Шилева“.

В магазина ще се предлагат готови пакетирани стоки от фирми доставчици, с възможност за директно зареждане в търговската зала. Не се предвижда транжиране или разфасоване на месо или месни продукти.

Очаква се изграждането на обекта да започне през лятото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай