Голям европейски бос със сензационно мнение за климата

Шефът на БМВ направи интересно изказване

Голям европейски бос със сензационно мнение за климата | StandartNews.com

Шефът на BMW Оливър Ципсе предупреди днес, че определянето на срок за спиране на производството на бензинови и дизелови автомобили в действителност може да е вредно за климата, предаде ДПА. "Смятаме, че това може да навреди на климата, тъй като нещата не са обмислени докрай", каза той.

Ципсе наблегна на факта, че няма достатъчно станции за зареждане на електрически автомобили в Германия и Европа, нито пък достатъчно "зелена" електроенергия.

Ако бъдат забранени продажбите на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене, то старите превозни средства ще бъдат използвани дори по-дълго време.

BMW иска да е въглеродно неутрален до 2050 година, но Ципсе изтъкна, че пътят към тази цел не е толкова лесен, колкото изглежда.

Шефът на "Даймлер" Ола Келениус също заяви днес, че макар компанията да се е ангажирала със споразумението на КОП26 за спиране на производството на автомобили, задвижвани с изкопаеми горива, до 2035 година на основните пазари и до 2040 година в глобален мащаб, той не смята, че тоталните забрани са решението, предаде Ройтерс.

Преди това "Даймлер" обяви, че ще произвежда изцяло електрически автомобили до 2030 година, ако пазарните условия го позволяват, и ще направи продукцията си въглеродно неутрална до 2039 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай