Проблем с голяма банка! Какви са прогнозите

Спад на печалбата на групата през второто тримесечие

Проблем с голяма банка! Какви са прогнозите | StandartNews.com

Преструктурирането на "Дойче банк" (Deutsche Bank) и  правните  спорове са довели до значителни разходи и спад на печалбата на групата през второто тримесечие, предаде ДПА, цитирано от БТА

Разпределимата сред акционерите печалба , е 763 млн. евро или с 27 процента по-малко, отколкото през същия период на миналата година. 

Анализаторите все пак очакваха още по-голямо понижение. "Дойче банк" обясни спада с извънредни разходи за 655 млн. евро, произтичащи от преструктуриране на групата и правни спорове, много от които - свързани със стари случаи. 

Същевременно приходите са се повишили повече от очакваното. Нетните приходи на банката са нараснали с 11 на сто до 7,4 млрд. евро спрямо същия период на миналата година - по-силен резултат от очаквания от анализаторите. 

Значителен растеж на корпоративното банкиране и банкирането на дребно е компенсирало свиването на инвестиционното банкиране и управлението на фондове. 

Банката е заделила значително повече средства като резерви за необслужвани кредити спрямо миналата година. Въпреки това за цялото първо полугодие "Дойче банк" обяви най-високата си печалба преди отчитане на данъци от 2011 г. - близо 3,3 млрд. евро, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай