Чужди компании питат за Свободна зона Видин

Чужди компании питат за Свободна зона Видин | StandartNews.com

Видин. Големи чужди инвеститори питат за Свободна зона Видин. Те са в областта на автомобилостроенето и електрониката. Представянето им ще се състои днес във Видин на дискусия, чийто организатор е в. "Стандарт".

Специален гост на събитието ще бъде икономическият министър Делян Добрев. Пред представители на 12 посолства и над 40 шефове на големи чужди и наши фирми от региона и страната той ще представи държавната политика за привличане на западни инвеститори след отварянето на Дунав мост 2. 

Изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони Валери Андреев пък ще представи възможностите за развитие на видинската зона. С отварянето на Дунав мост 2 възможностите за бизнес и туризъм в града се увеличават, подчерта г-н Андреев. Той очаква разкриването на много нови работни места. В момента Северозападна България е най-бедният регион не само у нас, но и в Европейския съюз. За 1 работно място чакат 11 души. 899 от регистрираните в бюрата по труда във Видин са млади хора до 29 г.

В ранния следобед посланици, търговски аташета и бизнесмени ще посетят Свободна зона Видин и новостроящия се Дунав мост 2, за да видят на място възможностите за бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай