Богата и наситена с изложби програма на Международен панаир Пловдив за 2023 година

Закритите изложбените площи вече са заети на 100%

Богата и наситена с изложби програма на Международен панаир Пловдив за 2023 година | StandartNews.com

2023 година се очертава като много силна и разнообразна в изложбения календар на Международен панаир Пловдив. Запазват се и се обогатяват традиционните деветнайсет големи международни изложения. Планират и се разработват нови над 40 делови форума. Усилията на Международен панаир Пловдив са насочени към инвестиции в инфраструктура и услуги, за да се поддържа най-високото ниво в световната панаирна индустрия. С обновените зали и делови пространства Конгресният център на Панаира е предпочитано място за провеждане на симпозиуми, конференции, семинари, тренинги, културни прояви и мащабни международни събития. Институции, учебни заведения, браншови организации и фирми избират да празнуват свои официални тържества в Международен панаир Пловдив. Атмосферата и професионализмът са факторите, които дефинират Международен панаир Пловдив като лидер в изложбения бранш на Балканите и в Европа.

Програмата за следващата година ще стартира с много силно издание на АГРА. Закритите изложбените площи вече са заети на 100%, а пристигат още десетки заявки на фирми за участие. ВИНАРИЯ И ФУДТЕХ, които се организират паралелно с АГРА, ще бъдат с нови атрактивни визии. Трите изложби са модел, по който се равняват международните специализирани форуми с подобна тематика. Осмото издание на мегафорума за агробизнес, хранителна промишленост и винена индустрия обещава да е най-мащабното, със засилен интерес от наши и чужди производители и търговци. Събитието ще се проведе от 21 до 25 февруари 2023 година. Екипът на Пловдивския панаир е фокусиран върху организирането му съвместно с Министерството на земеделието и в партньорство с най-новата браншова асоциация на производители и търговци на земеделска техника и технологии у нас – АГРОТЕХ.

Месец април е планиран за специализираните изложби, посветени на индустриите за спорт, хоби и природосъобразен начин на живот. Национална трофейна експозиция ще отбележи 125 години от създаването на Съюза на ловците и риболовците в България. Във фокуса на редица изложбени събития са децата, техното здраве, образование и възпитание. Международен панаир Пловдив продължава традицията и ще бъде домакин на Европейския форум на субектите на социалната и солидарната икономика. Международни спортни федерации вече са направили заявки за провеждането на световни финали и състезания. Ранното лято е запазено за мащабните изложения на товарни автомобили и едрогабаритна техника. Есента е посветена на тежката индустрия, машиностроенето и иновациите. Специализираните изложби и международните фестивали за здраве, красота и мода са заложени през октомври.

Изложбената програмата отговаря на потребностите на бизнеса от нови контакти и перспективи за развитие на отношенията с потребителите. И през 2023 година Международен панаир Пловдив ще очертае новостите в технологичния прогрес, ще бъде поле за демонстрация на новаторски технологии и достижения, на екологични и иновативни решения. Предстоящите изложения, форуми, семинари и кръгли маси ще търсят отговори на значими теми в областта на модерните производства, земеделието, околната среда, зелената енергия, науката и образованието, здравето и красотата.

Периодът е време за равносметки и оценки на изминалите прояви, които след ограничителните здравни мерки постепенно се върнаха в изложбения календар. Възстановеното икономическо оживление на пазарите се отрази положително на изложбената индустрия.

Международен панаир Пловдив регистрира ръст на участниците изложители до средата на годината и умерен интерес през есента, което е продиктувано от притесненията за пълзяща инфлация. Панаирното дело е пряко обвързано с икономическата конюнктура, краткосрочните очаквания и средносрочните прогнози за кондицията на пазарите. От здравната криза Европа се сблъска с най-тежката – породена от войната в Украйна.

Всичко това се отразява в планираната дейност и събитийна програма на Панаира, но институцията продължава да полага усилия да бъде в помощ на българския бизнес. Чрез различни маркетингови инструменти, допълнителни услуги и форми за улесняване на деловите контакти, за да отговаря на мото си „Създаваме нови възможности“. Успешното преминаване през поредицата от кризи налага стратегия за гъвкави бизнес модели, адекватни на динамичните макро- и микростопански условия.

Мениджърският екип работи върху изграждането на разнообразни партньорства и сътрудничество с български и международни представителства в реализацията на изложбите. Международен панаир Пловдив има установени коректни отношения с браншови съюзи, търговски камари и промишлени асоциации. Продължава да привлича ресорни министерства, държавни институции, академични центрове и университетски структури за съвместни инициативи.

Целта е поддържането на интегриран модел на взаимоотношения между науката и бизнеса, между държавните институции и частните структури, между националния бизнес и световното предприемачество. В такъв компактен формат Международен панаир Пловдив предлага услуга, основана на традиции, висок професионализъм и модерна комуникационна среда. Над 3000 компании от 26 държави и над 100 000 посетители са станали част от изложбените прояви през миналата година. 2023 година ще стартира с много силни издания на АГРА, ФУДТЕХ и ВИНАРИЯ, уникален за Югоизточна Европа форум за агробизнес, храни и напитки. Почти всички изложбени площи и щандове вече са ангажирани, наблюдава се ръст на нови изложители и връщане на стари участници от преди пандемията. Предвидена е изключително богата съпътстваща програма, възстановен е международният конкурс за вина „Златен ритон“ и награждаване със златни медали за спиртни напитки.

Събитието е сред най-очакваните от бизнеса, защото привлича професионалисти, експерти, ценители и клиенти. То се явява отправна точка за развитие, панорама на иновациите, платформа за делови контакти и комуникация с многохилядна аудитория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай