Адвокатът на Василев: Той не се крие, а не иска да влияе на политическата обстановка

Адвокатът на Василев: Той не се крие, а не иска да влияе на политическата обстановка | StandartNews.com

София. "Цветан Василев не се крие, а не иска да влияе на политическата обстановка и да създава скандали", заяви адвокатът на мажоритарния собственик на КТБ Христо Ботев от ефира на "Тази сутрин", след като бе запитан защо банкерът не говори за ситуацията в трезора.

"Ако мога да използвам алегория – орденът на тамплиерите е бил разбит от френския крал, защото имал огромно влияние, имал много средства и френският крал е дължал много пари на ордена", коментира ситуацията Ботев, пояснявайки, че Василев е в ролята на ордена, но не назова кой е в ролята на краля. По думите му „страшно много хора дължат пари на банката".

Ботев обърна внимание на факта, Василев, дори и да иска, не може да се върне, защото е ограничен на територията на Сърбия, докато сръбският съд вземе решение дали да го екстрадира. 

"Неговото желание е да спаси банката", твърдо заяви защитникът."Всичко върви към обявяване на банката в несъстоятелност и обявяване на фалит", добави обаче той, като изрази мнението, че това е целенасочено. "Обществено известно е, че има много апетитни активи, които някои искат да вземат на занижени пари. Всеки изчаква да се обяви несъстоятелността на банката, за може да се вземат от масата привлекателните активи", коментира той.

По думите на Ботев един фалит на банката ще повлияе цялостно на икономиката на страната, тъй като там има пари на общините, на държавни предприятия, има възможност да се създаде ново недоверие в банковата система и може да стане лавинообразно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай