Четвъртък,

А1 предлага облачна услуга за автоматизиран мониторинг на уязвимост

От: Стандарт -
А1 предлага облачна услуга за автоматизиран мониторинг на уязвимост
A
A
A
  • Компаниите могат да се възползват от Offensity под формата на абонамент с месечни или годишни такси, както и от 30-дневен тестов период

А1 стартира предлагането на автоматизирана облачна услуга за непрекъснат мониторинг на достъпната отвън ИТ инфраструктура на бизнес клиентите. Специализираната услуга Offensity предоставя оценка на уязвимостите и рисковете за ИТ сигурността на компаниите. Мениджърите и ИТ експертите на фирмите получават доклад за откритите уязвимости след всяко сканиране, както и набор от препоръки за елиминиране на опасностите. За допълнително улеснение на бизнес клиентите А1 предлага Offensity като абонамент с месечни такси, като компаниите могат да се възползват и от 30-дневен тестови период.

Услугата Offensity e разработена от А1 Group и се осъществява чрез 30 напълно автоматизирани модула, които непрекъснато сканират за уязвимости в домейна и поддомейните на бизнес клиента. По този начин автоматично се идентифицират потенциалните заплахи за външно достъпната ИТ инфраструктура, включително DNS, имейл и уеб сървъри, имейл списъци и др. Това значително намалява рисковете за сигурността на фирмените данни. Услугата се предоставя от дейта център на територията на Европа. Това дава допълнителна сигурност на корпоративните клиенти, че са спазени всички европейски закони и регулации.

А1 разработи облачната услуга за автоматизиран непрекъснат мониторинг – Offensity, за да подкрепи бизнес клиентите в идентифицирането на заплахи за инфраструктурата и да им пести време и средства. Новата услуга за сигурност решава един от най-сериозните проблеми на бизнеса и организациите в момента, за който класическите тестове за сигурността на ИТ инфраструктурата не дават достатъчна информация. Данните на A1 Group, част от която е А1 България, сочат, че само 6 месеца след провеждане на оценка на уязвимостта на дадена ИТ инфраструктура, вече съществуват над 8000 публично известни нови уязвимости. Средно на ден се откриват над 40 нови уязвимости. Това налага бизнес организациите да търсят нови и по-ефективни начини да се справят с рисковете, въпреки недостига на време и ресурси да извършват продължително наблюдение над системите.

Offensity от А1 предоставя на компаниите решение на този сериозен проблем, чрез непрекъснато сканиране за цялостна оценка на рисковете от външен пробив на ИТ инфраструктурата. Услугата извършва и фокусирано наблюдение на неоторизирано публикуване на данни в скрити уебсайтове в Deep Web. С Offensity от А1 мениджърите и ИТ експертите на компаниите получават унифицирани доклади за всички промени, свързани със сигурността на техните системи и могат да следят ключовите параметри и в уеб-базиран интерфейс – по всяко време. ИТ експертите от А1 предоставят на бизнес клиентите препоръки как да се намалят откритите уязвимости.

Портфолиото на А1 с високотехнологични услуги за IT и киберсигурност за бизнеса включва решения като А1 Security Cloud, A1 Cyber Backup, Cisco Umbrella, Web Application Firewall и други. С добавянето на облачната услуга за мониторинг на уязвимостите А1 може да предложи на бизнес клиентите целия спектър от решения за защита на сигурността на данните – мрежова, уеб и дигитална, както и начини за постигането на съответствие с изискванията на регулациите за защита на личните данни – GDPR.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички