200 тира извиха колона на Дунав мост

200 тира извиха колона на Дунав мост | StandartNews.com

Русе. Дълга опашка от над 200 тежкотоварни камиона се е образувала в района на ГКПП "Дунав мост", тировете изчакват по пътя от град Мартен към Русе.

От митницата обясниха, че причината е увеличеният трафик към граничните пунктове на Северна България в последните няколко дни, съобщи бТВ.

Гишетата за пътни такси работят с максимален капацитет, а в ранния следобед днес са отворили и извънредно трето гише. От 7,00 ч сутринта до 15,30 ч през на ГКПП "Дунав мост" са излезли 620 камиона, което показва, че средно на камион отнема до 3 минути да бъдат обработени документите.

Към 15,30 часа се е образувало и задръстване на самия мост, тъй като от румънска страна временно са спрели да пропускат камиони, уточниха от митницата. Движението през съоръжението е било възстановено около 17 ч.

По-късно от пресцентъра на МВР съобщиха, че причината за образувалата се опашката при на ГКПП „Дунав мост" на изхода от страната е срив в една от системите за обработка на документи, която не е на Гранична полиция. Опашката е около 7 километра и е образувана само от тирове. Сривът в системата е станал между 16 и 17 часа, но проблемът вече е оправен и тече обработката на документите на чакащите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай