Хотелите в Банско евтини и празни

Искат 45 лв. за ол инклузив, но туристите отиват в апартаменти на половин цена

Хотелите в Банско евтини и празни | StandartNews.com

София. Почти наполовина са смъкнали цените хотелите в Банско. В сайтовете за групово пазаруване в интернет собствениците им се надпреварват да дават примамливи оферти, промоции и бонуси.

39 лв. ще ви струва на ден пакет ол инклузив в клубен хотел, като в цената са включени три хранения, безалкохолни напитки и роден алкохол. В курортното градче обаче взимат от 27 до 46 лв. за нощувка в апартамент с една спалня, като има възможност да доплатите и за повече легла. При тази конкуренция на апартаментните комплекси за традиционните хотели през това лято почти няма работа.

По-търсени са квартирите и апартаментите, където цените са по-изгодни, обясниха собственици на хотели от града. Те твърдят, че са изправени пред фалит, защото колкото и да свалят цените, туристи за тях няма. Доскоро гърците спасяваха положението, но кризата при тях удари нашия бранш, жалват се собственици. Тризвездните хотели са пуснали цени по 40 лв. за двойна стая при пакет от три нощувки. Въпреки това туристите предпочитат апартаментните комплекси, защото там могат да си сготвят, да си направят сандвичи за пикник в планината и дори да са цяла компания вместо стандартните двама души в стая, обясниха от бранша. Те се надяват следващото лято с новия закон за туризма да имат повече работа. Защото тогава апартаментните комплекси ще трябва да се регистрират като туристически обекти и ще плащат данък, което може да повиши цените им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай