След като стана министър, съпругата на Маринов го посрещнала с въпроса: Сега още повече ли ще липсваш от вкъщи?

След като стана министър, съпругата на Маринов го посрещнала с въпроса: Сега още повече ли ще липсваш от вкъщи? | StandartNews.com

Не съм говорил с конкретен човек за поста на главен секретар. Сондирал съм мнения. Но има длъжност заместник-главен секретар. В момента той изпълнява функциите на главен секретар. Това е Георги Арабаджиев". Това заяви пред Нова тв новият вътрешен министър Младен Маринов.

"Притесняват ме големите очаквания, които ме карат да се мобилизирам и да се покажа във върхова форма. Надявам се и сега да е така. Но като знам с какъв екип работя в момента, имам увереност да продължа", призна Маринов в първия си ден на висшия държавен пост.

"Семейството ми винаги ме е разбирало. Имам дъщеря на 23 години и син, който след няколко дни ще навърши 18 години. Добри деца са", допълни той.

"Сега още повече ли ще липсваш от вкъщи?", Това на шега ме пита жена ми, когато коментирахме новия ми пост. Тази позиция има ограничения на личната свобода.", разказва Маринов.

"При предложението, което ще се направи за главен секретар на МВР всичко ще бъде по законов път. Искам да встъпя в длъжност, да направя съответните анализи и тогава да предприема действия. Няма договорка да съгласуваме с Обединени патриоти поста. Нямам срок за назначаване на главен секретар. Не съм говорил с конкретен човек за поста. Сондирал съм мнения. Има длъжност заместник-главен секретар. В момента той изпълнява функциите на главен секретар. Това е Георги Арабаджиев", категоричен е новият вътрешен министър.

В четвъртък президентът Румен Радев отправи критики към номинацията на Маринов за министър. Той заяви: „Просто е парадоксално: премиерът маха министър на вътрешните работи заради мърлявата работа на полицията, както той се изрази. А по закон тази мърлява работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който пък съответно, заради тази мърлява работа, се предлага за министър. Аз не го разбирам това".

Маринов коментира това изказване с думите: „Всеки има право на мнение и на оценка. Но аз стъпвам на фактите."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай