Експанзията на Efbet у нас продължава, а това вещае добри новини за спорта

Българската компания подкрепя БГ спорта

Експанзията на Efbet у нас продължава, а това вещае добри новини за спорта | StandartNews.com

Никога не е лесно да се изкачиш до лидерската позиция, независимо къде се съревноваваш. Още по-трудното идва, когато всички знаят, че си първи и ти трябва да браниш своето място. Трябва да се справяш с всички трудности по пътя, да удържаш натиска и да продължаваш да показваш защо си лидер. Не е лесно да станеш такъв, но определено чувството е повече от добро. Това вероятно ще потвърди и компанията Efbet, която е най-известната у нас в сферата на онлайн залаганията. Бизнесът на компанията е насочен и към други области, за които също ще споменем, но основната теза на нашия анализ е свършената работа от Ефбет и нарастващото влияние на бранда в спортните среди.

Как Efbet печели силни позиции?

Една от основните причини за голямото влияние на бранда в хазартната сфера на страната бе поставена още в самото начало. Компанията първа придоби лиценз у нас и откакто пое юздите, не ги е изпускала. Българският букмейкър се отличи още при появата си, а след това накара потребителите да му обърнат внимание заради предложенията. Брандът беше натрупал достатъчно ноу-хау в тази индустрия и определено знаеше как да бъде атрактивен. Така Efbet навлезе в родния пазар за онлайн залози и игри, който се радва на доста силно внимание. Компанията бързо започна и със своите рекламни кампании, с които целеше популяризиране. Такова бе постигнато, понеже и към днешна дата брандът е основен спонсор на редица спортни клубове и мероприятия в страната. Онлайн сферата обаче не е единствената ниша, където Efbet се радва на сериозно внимание.

Компанията разполага с редица спортни барове и казина в много градове на страната. Това му носи допълнително влияние в родната индустрия и го поставя в много силни позиции. Ако следите развитието на компанията отблизо, може би сте забелязали, че всяка година се откриват много нови локални обекти. Амбициите на компанията са в бъдеще да има подобни обекти във всички развити населени места у нас. Това със сигурност е по силите на Ефбет и можем да очакваме много от тях в тази насока.

Лек недостатък на компанията намираме в липсата на информация за очакваните нововъведения и идеи от нейна страна. Няма как да предвидим и бъдещите действия на бранда и дали има шанс за по-сериозни инвестиции в конкретна ниша. Всичко това е така, понеже родните компании в индустрията не споделят своите прогнози за очакван ръст или реализирана печалба. Обновена информация може да се открие в страницата на Efirbet.com за Efbet, където всяка седмица се добавят последните предложения на букмейкъра. Популярни западни букмейкъри като Betfair се произнасят доста често по тези въпроси и публикуват отчетите си за всяко тримесечие от годината. Такава информация за Ефбет, а и за който и да е друг роден букмейкър, не се предлага, така че можем да гадаем до какви висини ще достигне компанията.

Какво влияние има Efbet в родния спорт?

Българската компания е с доста сериозни позиции и в спорта у нас. Това се постига чрез многобройните спонсорства, за които вече споменахме. От една страна, партньорствата на Ефбет с множество клубове и лиги допринасят за развитието на различни ниши и отбори. От друга страна обаче, така компанията не може да съсредоточи инвестициите си към конкретен тим. Efbet е спонсор на почти всеки един футболен отбор в Професионална Първа лига на страната. Изключение правят няколко клуба, които получават подкрепа от Winbet - друг български бранд в сферата на онлайн букмейкърите. С многобройните си спонсорски договори Efbet цели помощ за много клубове, което му отнема възможността да се насочи само към един от тях. Не е чуждо букмейкър да притежава футболен тим, като най-явният пример затова са Bet365 и притежаваният от него Стоук Сити. Все пак тук става въпрос за световно доказан букмейкър и огромни финансови възможности. Изглежда, че родният бранд все още не може да си позволи подобно действие, но само времето ще покаже какво ще се случи занапред.

Още в заглавието на този материал открояваме тезата, че разрастването на Efbet е добре за българския спорт. Няма и как да е иначе, защото доста от спонсорираните клубове разчитат сериозно на инвестициите от страна на букмейкърския бранд. С увеличаването на възможностите му ще се засилят и инвестициите в родните клубове, което пък ще повишава техния стандарт. Радостно е да има подобни партньорства между стабилни компании и спортни отбори, понеже те донасят единствено позитиви и на двете страни.

Ще видим ли компанията извън пределите на страната?

Не е тайна за никой, че когато един бизнес достигне максимума на своя потенциал в определен пазар, започва да търси нови хоризонти. Няма как и Efbet да не преследва подобни цели, а мащабите на компанията могат да се разпростят доста широко. Явно е, че родният пазар вече не е достатъчен за бранда. Все още обаче не сме видели големи стъпки към разширяване на дейността в чужбина. Това не значи, че действията липсват. Efbet отдавна разполага с допълнителни езикови версии на своя сайт, а именно гръцки и турски език. Компанията е наясно, че ако трябва да постигне нещо по-значимо в чужбина, ще бъде нужно да подходи предпазливо и в пазари, които лесно може да следи. Точно затова вниманието им е насочено към съседни държави. Няма да е лесно за Ефбет да се пребори с тамошната конкуренция, но е показателно, че се опитва да го направи.

Последните новини за бранда са свързани с експанзията му в Румъния. Българският оператор ще предлага услугите си и в северната ни съседка, след като Efbet официално взе лиценз там. Компанията вероятно ще цели да предложи същите възможности на румънските играчи, каквито са налични и за останалите, в другите страни. Единственото сигурно към момента е, че ще бъдат налични както спортните залози, така и казино игрите. Личи си, че Ефбет работи сериозно за своя възход, а в следващите години може да очакваме и други подобни действия от компанията.

Евентуално разрастване на дейността за Efbet извън България би било доста добра новина за родните потребители, понеже това ще им донесе нововъведения и подобрени предложения. Българският бранд е наясно, че цената на успеха се крие в постоянните иновации и налагащите се тенденции в бизнеса. Точно тях преследва Ефбет и точно те ще му донесат бъдещите успехи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай