ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Валери Симеонов: Автомобилната индустрия е доказателство, че България е високотехнологична държава

ДИСКУСИЯТА НА "СТАНДАРТ": Валери Симеонов: Автомобилната индустрия е доказателство, че България е високотехнологична държава | StandartNews.com

"Управляващата коалиция оказва пълна подкрепа на набиращата скорост автомобилна индустия, която вече заема доста голям дял от експорта на България. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов при откриванто на дискусията "Да! На българското автомобилостроене", организирана от вестник "Стандарт" в партньорство с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Аутомотив клъстер България. 

"Вие сте живото докадатество, че Бъгария не е слаба държава в икономическо отношение със затихващи функции, както твърдят мнозина, обърна се Симеонов към представителите на бранша. 

"Истината е, че България е и с увеличаващо се високотенхонолично произвоство, което зае 30% от износа на България", заяви още Симеонов. Той обеща пълно съдействие на компании от автомобилната индустрия за решаване на проблема с работната ръка. 

"Лично ще се заема с вашите препоръки, какъвто е моят стил на работа. Имате приятел в мое лице", каза още Симеонов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай