Вторник,

Борисов ядосан на опозицията: Кое е в колапс - парламентът работи, а в хазната има милиарди повече

От: Администратор -
Борисов ядосан на опозицията: Кое е в колапс - парламентът работи, а в хазната има милиарди повече
A
A
A

Кое е в колапс - парламентът работи, а в хазната има милиарди повече. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, който инспектира новостроящия се участък от автомагистрала „Хемус" край Буховци,

"ДПС това ли ги е яд - че контрабандата от 34% слезе под 5 и, че бюджетът за новата година, в следствие на борбата на институциите, донесе милиарди повече в хазната? Само преди 2 години кабинетът „Орешарски" източи банките, съсипа ги и платихме близо 7 млрд. след това. Нали помните? И заварихме дефицит в бюджета около минус 4%. Сега за следващия бюджет половин милиард повече има за образование, половин милиард повече за здравеопазване, 10% отгоре върху заплатите на полицаи, военни, съдебна охрана, лекари, всички. Половин милиард повече за общините. 150 млн. повече за хората с увреждания. Да продължавам ли? Кое е в колапс?", попита той.

Кабинетът на Орешарски не управлява от лятото на 2014. Оттогава на власт е Борисов и два служебни кабинета. Не стана ясно и какви банки са били източени. По думите му искането за оставка на правителството от страна на опозицията е нормално.

„Ами ако ние сме в опозиция – какво ще кажем? Има на 4 години избори, правят се, печелиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 милиона – само сметнете за Коледа и Великден отиват по 100 милиона за пенсии. Пенсиите се увеличават сега. Кое е в колапс – БСП и кой? Кои са в колапс? Ето, аз ви казвам факти – събрани пари в повече от институциите", коментира премиерът. По думите му, когато са се правили всички схеми в държавата и визията за България е била да се съсипят държавните предприятия, ГЕРБ не я е имало на картата изобщо.

„Парламентът работи, приема закони в срокове, бързо, кое искат? Армията тепърва я възстановяваме. Визията за армията беше да си купуват хеликоптери и транспортни самолети – нищо друго, това беше визията за армията, новата не знам каква е. Доколкото си спомням на Консултативния съвет, защото разбрах, че вчера са били при президента да представят Визията, г-жа Нинова беше категорично против 2% за отбрана - нещо което е първа точка на програмата на президента. За какво са се разбрали не разбрах", посочи още Борисов.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички