Борисов ядосан на опозицията: Кое е в колапс - парламентът работи, а в хазната има милиарди повече

Борисов ядосан на опозицията: Кое е в колапс - парламентът работи, а в хазната има милиарди повече | StandartNews.com

Кое е в колапс - парламентът работи, а в хазната има милиарди повече. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, който инспектира новостроящия се участък от автомагистрала „Хемус" край Буховци,

"ДПС това ли ги е яд - че контрабандата от 34% слезе под 5 и, че бюджетът за новата година, в следствие на борбата на институциите, донесе милиарди повече в хазната? Само преди 2 години кабинетът „Орешарски" източи банките, съсипа ги и платихме близо 7 млрд. след това. Нали помните? И заварихме дефицит в бюджета около минус 4%. Сега за следващия бюджет половин милиард повече има за образование, половин милиард повече за здравеопазване, 10% отгоре върху заплатите на полицаи, военни, съдебна охрана, лекари, всички. Половин милиард повече за общините. 150 млн. повече за хората с увреждания. Да продължавам ли? Кое е в колапс?", попита той.

Кабинетът на Орешарски не управлява от лятото на 2014. Оттогава на власт е Борисов и два служебни кабинета. Не стана ясно и какви банки са били източени. По думите му искането за оставка на правителството от страна на опозицията е нормално.

„Ами ако ние сме в опозиция – какво ще кажем? Има на 4 години избори, правят се, печелиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 милиона – само сметнете за Коледа и Великден отиват по 100 милиона за пенсии. Пенсиите се увеличават сега. Кое е в колапс – БСП и кой? Кои са в колапс? Ето, аз ви казвам факти – събрани пари в повече от институциите", коментира премиерът. По думите му, когато са се правили всички схеми в държавата и визията за България е била да се съсипят държавните предприятия, ГЕРБ не я е имало на картата изобщо.

„Парламентът работи, приема закони в срокове, бързо, кое искат? Армията тепърва я възстановяваме. Визията за армията беше да си купуват хеликоптери и транспортни самолети – нищо друго, това беше визията за армията, новата не знам каква е. Доколкото си спомням на Консултативния съвет, защото разбрах, че вчера са били при президента да представят Визията, г-жа Нинова беше категорично против 2% за отбрана - нещо което е първа точка на програмата на президента. За какво са се разбрали не разбрах", посочи още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай