Сряда,

Топюристи събраха пари за болни деца

От: Администратор -
144
Топюристи събраха пари за болни деца
A
A
A

На Годишните награди за правосъдие: Гран при за Константин Пенчев, Андрей Делчев е адвокат номер 1 

Дори когато празнуваш, не забравяй, че има хора, нуждаещи се от твоята помощ. Тази максима отново бе водеща за юридическия елит у нас, който проведе своя четвърти благотворителен бал в събота вечер. На церемонията в столичния хотел "Маринела" не само бяха раздадени Годишните награди за правосъдие "Темида-цената на истината", но с томбола и блатогворителен куверт бяха събрани 1500 лв. за три деца с церебрална парализа. Парите ще отидат за рехабилитация на Снежанка, Божидар и Преслав. 16-годишната Снежи и 9-годишния Божко заедно с родителите си присъстваха на тържеството и в края му получиха събраните средства, нужни за възстановяване на децата. Преси, който е на 1,5 г., в момента е на лечение в Полша.
Една от главните виновници "Темида - цената на истината", да е факт и тази година, е юристката и водеща на едноименното предаване в "Евроком" Нина-Никол Хамилтън. Тя от своя страна благодари за подкрепата на Владимир Дончев, секретар на Софийската адвокатска колегия.

Раздаването на статуетката "Темида" започна с категорията "Млад юрист", в която бяха номинирани Михаил Станков, Александрина Алексиева, Ралина Арнаудова-Симоноски, Диляна Йорданова и Десислава Колева. Призът отиде при Михаил Станков от кантора „Станков, Тодоров, Хинков и Спасов", адвокат по делото за несъстоятелността на КТБ. Станков бе и сред участниците в конкурса на вестник "Стандарт" Новата генерация: Юристите".
 

Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев стана Нотариус номер 1. Той спечели в конкуренция с Бинка Кирова, Камен Каменов, Красимир Анадолиев и Светла Бошнакова.
За Медиатор на годината бе избрана Елиза Николова, която победи Георги Еленков, Ивайло Икономов, Миряна Калчева и Юлия Раданова.
 

В категорията "Правосъдие зад граница" наградата бе присъдена на Огнян Гаврилов. Останалите номинирани бяха Александър Кашъмов, Елена Попова и Ива Тодорова.

В категорията "Дело на годината" се състезаваха няколко шумни процеса - Моника Станишева срещу медията "Биволъ" за ГрантГейт, Делото срещу Сергей Станишев, Държавата срещу Динко и Перата, Делото с двете каки, Аферата КТБ. Статуетката на богинята със завързаните очи отиде при адвокат Александър Кашъмов от „Програма достъп до информация", представлявал "Биволъ" в спора с Моника Станишева.

Призът за съдия номер 1 на 2016 г. бе присъден на председателя на Специализирания наказателен съд Георги Ушев, който се съревноваваше с Галя Георгиева, Иваничка Славкова, Диана Петкова и Веселина Печилкова.
В оспорваната битка за Адвокат на годината спечели Андрей Делчев срещу Николай Пенев, Пламен Ангелов, Светлозар Николов и Тодор Ташев.

Женското оръжие в адвокатурата също бе силно представено. Наградата за Жена адвокат на годината взе Анели Чобанова, която пребори Валентина Бакалова, Гинка Христова, Десислава Филипова и Ренета Даньовска.

В категорията "Кантора на годината" конкуренцията бе убийствено жестока. Сили премериха "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", "Добрев и Люцканов", "Николов и Пеев", "PN Lawyers – Петров и Николов" и "Станков, Тодоров, Хинков и Спасов". Победител стана адвокатското дружество "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков" - кантора, специализирана в областта на бизнес правото, която миналата година отбеляза своята 20-годишнина.

Голямата награда - Гран при за цялостен принос, отиде при бившия омбудсман Константин Пенчев. Връчи я бившият председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков, който е предишният носител на отличието. Цялата зала стана на крака и аплодира победителя. Пенчев работи като съдия и адвокат, народен представител е в 39-тото народно събрание. Бил е председател на Върховния административен съд, а от 2010 до 2015 г. е национален омбудсман.
"Промяната, която чакаме, е в ръцете на хората в тази зала", каза Константин Пенчев на своите колеги.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички