Понеделник,

Прокуратурата разследва висши полицаи заради "Булгаргаз"

От: Редакция -
218
Прокуратурата разследва висши полицаи заради "Булгаргаз"
A
A
A

Софийската градска прокуратура проверява висши служители на Галвна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) за работата им по случая „Булгаргаз”. Причината е, че има данни за евентуално превишаване на правомощията им, съобщиха от държавното обвинение.

Миналия месец служители на ДАНС и полицията влязоха в "Булгаргаз" и иззеха документи във връзка с разследване за спекулативни продажби на синьо гориво.

ВИЖ ОЩЕ: На фона на скандалите: Газът пак поскъпва

Наблюдаващите прокурори са установили изготвени докладни записки относно проверка по преписка по описа на ГДНП с поставени върху тях ръкописни резолюции с указание за започване на досъдебно производство и задържане на лице за 24 часа, заявяват от Софийската градска прокуратура. 

В тази връзка наблюдаващите прокурори са счели, че е нарушена разпоредба от Закона за МВР, съгласно която горестоящите ръководители на разследващите органи „нямат право да дават указания за извършването на действия по разследването и за съставянето на писменото мнение, както и по какъвто и да е друг начин да се намесват в разследването“.

Материали са отделени и е започната проверка. 


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com