Примката се затяга! Олимпийският шампион и сина му с обвинения за подкуп

Решението е на Софийската градска прокуратура

Примката се затяга! Олимпийският шампион и сина му с обвинения за подкуп | StandartNews.com

Софийската градска прокуратура обвини двама мъже за подкуп след вчерашната акция в Министерството на младежта и спорта, заявиха от държавното обвинение за Нова тв. Те са задържани за до 72 часа. Предстои да бъде поискано от съда и постоянно им задържане под стража. Обвинените са баща и син.

Синът е служител в министерството, а баща му, който също остава зад решетките, е Иван Иванов - треньор на националния ни отбор по щанги. Той е обвинен като помагач за подкупа.

От шефа на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид е бил поискан подкупът от 62 хил. лева, с който е хванат експерт от Министерството на младежта и спорта. Парите били, за да му осигурят 1,2 млн. лв. за организиране на европейско първенство догодина и да не бъдат спирани по-нататъшни финансирания на съответната федерация. Това стана ясно вчера от официално изявление на зам. градският прокурор на София Христо Кръстев.

Парите били белязани, а служителят Иван Иванов бе задържан. Арестът бе извършен в петък в сградата на спортното ведомство на бул. "Васил Левски". Задържаният работи като експерт в дирекция на министерството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай