Петък,

Полицай се размина с ареста след подкуп и измама

От: Рачо Рачев -
495
Полицай се размина с ареста след подкуп и измама
A
A
A

Арестуваният за подкуп чрез изнудване и опит за измама разследващ полицай от Варна беше пуснат под домашен арест, съобщи бТВ.

50-годишният служител на реда беше задържан в петък, 4 декември, при получаването на част от искания подкуп.

Окръжна прокуратура-Варна няма да протестира мярката, защото смята, че обвиняемият няма да възпрепятства разследването или да се укрие.

От прокуратурата информират, че в хода на досъдебното производство са събрани доказателства, показващи, че разследващият полицай е поискал подкуп от 10 000 лв. и е приел на четири пъти част от тях - общо 5000 лв.

Сумата била поискана от лицето, за да не бъде привлечен към наказателна отговорност. Освен това разследващият полицай го въвел в заблуждение, че трябва да даде сума от 3000 лв. и за наблюдаващия прокурор, който да прекрати делото. Освен това го уверявал, че трябва да даде още 3000 лв. за наблюдаващия прокурор, който ще прекрати това дело.

Деянията, за които разследващият полицай е обвинен, се наказват с лишаване от свобода от три до десет години, глоба до 20 000 лв. и с лишаване от права. Полицаят е с над 20-годишен стаж и до този момент няма провинения.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com