Осъдиха канадец, убил брутално българка и двете ѝ деца

Кори Фен ще лежи в затвора до живот

Осъдиха канадец, убил брутално българка и двете ѝ деца | StandartNews.com

Четири години след тройното убийство, което разтърси Ейджакс, Онтарио и българската общност в Канада, извършителят Кори Фен беше признат за виновен на заседание на съда в четвъртък.

Делото и присъдата бяха отлагани многократно заради пандемията от COVID-19.

Кори Фен пледира невинен по обвиненията в убийствата на 39-годишната Красимира Пейчиновски, 15-годишния й син Рой и 13-годишната й дъщеря Веналия, но съдът установи друго, съобщи BG VOICE.

В двучасово заседание съдия Хауърд Лейбович отхвърли твърдението на Фен, че е извършил убийствата докато бил под влиянието на кокаинова хипноза.

Съдията прецени, че Фен е бил наясно с действията си когато е убил Красимира и двете й деца в продължение на няколко часа на 14 март 2018 г. Той е бил във връзка с Красимира, която се е разпадала многократно заради скандали и наркотици.

Полицията откри телата на Красимира Пейчиновски (в средата), 15-годишния й син Рой и 13-годишната й дъщеря Веналия в дома им в Айджакс, Онтарио на 14 март 2018 г. Предишния ден Красимира казала на другата си дъщеря Виктория, която в нощта на убийствата била при приятелки, че смята да приключи завинаги връзката си с Кори Фен.

„Ужасни и брутални са някои от думите, които мога да използвам, за да опиша атаката“, каза съдията.

Според аутопсията две от жертвите са били намушкани, а третата е починала от задушаване.

Аутопсията показва 17 счупени ребра в тялото на Кристина както нейната челюст и скули. По врата й имало следи от душене. Пред полицията Фен казал, че тя все още дишала след това и той отишъл в кухнята за нож. Тя продължаваше да диша и да диша. Аз просто исках тя да умре“, казва Фен на разпита в полицията.

След това Фен отишъл при сина й Рой. „Според мен г-н Фен в своята ярост след убийството на Криси отишъл в къщата, видял Рой да спи и го атакувал. Рой се съпротивлявал, но г-н Фен е бил по-силен и го удошил“, каза съдия Лейбович.

Междувременон, дъщерята на Криси Вана е била с приятелка в стаята си и е спяла по време на убийствата. Когато другата дъщеря Виктория не могла да се свърже с майка си, тя написала есемес на Вана да я потърси.

Тогава Фен убил и нея – в мазето на техния дом в Ейджакс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай