Манолев в съда: Изкараха ме и мошеник, и наивник

Тръгна делото срещу бившия зам.-министър на икономиката заради къщата му за гости

Манолев в съда: Изкараха ме и мошеник, и наивник | StandartNews.com

ФОТО: бТВ

  • Тръгна делото срещу бившия зам.-министър на икономиката заради къщата му за гости

Опитаха се да ме изкарат хем най-големия мошеник, хем най-големия наивник. С тези думи бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев влезе в съдебната зала Благоевград по обвинение в усвояване на евросредства.

Скандалът около къщата му за гости избухна миналата година. Днешното дело в Благоевград е разпределително. Досега 10 съдии си направиха отвод. Сестрата на Манолев е районен съдия в Сандански.

Адвокатът му отново иска отвод, защото се съмнява в безпристрастността на съда. Но съдията не си даде отвод.

„Обвиняват ме, че съм действал чрез поставено лице. Задайте си въпроса: ако искате да вземете за подставено лице, бихте ли взели човек, с който могат да ви свържат в рамките на няколко часа. Опитаха се да ме изкарат хем най-големия мошеник, хем най-големия наивник с две думи“, каза Манолев пред репортерите. Той каза, че една година преди скандала е разбрал за папката с доносите срещу него. Всичко това е добре организирана кампания, заяви още Манолев. На въпрос дали ще се сбогува с политическата си кариера, той отговори, че не това е най-важното в момента.

В съда дойде и 25-годишната Ана Димитрова. На нейно име е била регистрирана фирмата, към която са били отпуснати евросредствата – 380 хил. лв. от фонд „Земеделие“.

Следващото заседание е насрочено за 9 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай