Лена Бориславова с първи думи след разпита - Гешев се оправдал

Прокуратурата да започне разследване по медийни публикации, призова шефката на кабинета на премиера

Лена Бориславова с първи думи след разпита - Гешев се оправдал | StandartNews.com

Прокуратурата да започне разследване по предоставените ѝ от Кирил Петков медийни публикации очаква началничката на кабинета на премиера Лена Бориславова.

Това каза тя на излизане от Върховната касационна прокуратура, където се яви на разпит заедно с министър-председателя.

ВИЖ ОЩЕ: Прокуратурата се захваща със списъка на Петков, разпитаха и Гешев

"По време на срещата г-н Гешев обясни, че слабите резултати в борбата в корупцията се дължат на работата в съдилищата, МВР и некачественото законодателство, но не и на прокуратурата", разкри Бориславова.

"Затова е интересно как, когато тази среща беше проведена, прокуратурата се самосезира, привика мен и министър председателя ,без да иска съдействие от тези органи. Надявам се, ако това е пречката, тя ще бъде отстранена, за да може институциите да си взаимодействат и да се борим с високите нива на корупция", коментира началникът на кабинета.

Бориславова заяви, че очаква прокуратурата да започне разследване по медийните публикации. Преценката е винаги принадлежи на прокуратурата, но това е законово основание според НПК, обясни тя.

"Ще се радвам, ако МВР съдейства на прокуратурата. Не сме подбирали медиите, а сме ги дали спрямо това, което "Гугъл" показва. Даже, много от тях аз лично не чета и следя", посочи Бориславова. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай