И майката на Чеци ще го брани в съда

И майката на Чеци ще го брани в съда | StandartNews.com

Емилия нападна родителите на удушената Яна заради тв интервю

Двете вещи лица, които са направили ДНК експертиза по делото за убийството на студентката Яна Кръстева, ще бъдат разпитани повторно. Това разпореди състав на Софийския апелативен съд. Той заседава по обжалваната от Николай Русинов-Чеци доживотна присъда за убийството на Яна. Русинов бе признат за виновен, че е удушил младата жена на 9 юли 2011 г., след като правили секс в Борисовата градина в столицата. От заключенията на експертите Мария Велева и Людмила Ставрева от Научноизследователския институт по криминалистика и криминология към МВР през юни 2013 г. стана ясно, че по трупа на Яна е открит биологичен материал от неизвестен мъж.

Днес ход на делото не бе даден и то бе отложено за 1 юни. Преди началото на съдебното заседание в залата майката на Николай Русинов - Емилия, се нахвърли с реплики към бащата на Яна - Явор Кръстев. "Ще ви се случи това, за което говорихте!", ядосано каза тя, визирайки изказването на родителите на убитата в Борисовата градина Яна - Явор и Росица, в предаването Дикoff по Нова телевизия. Те казаха: "Чеци е един убиец и лъжец! Той не спира да съшива историята си с бели конци. Не е вярно, че не е познавал Яна. Познавали са се още от 2006-2007 г., когато са се срещнали на морето. В София са живеели през няколко пресечки, а той твърди, че се е запознал с нея в нощта на убийството... Това е един изпечен убиец.

Да му пуснат ток или да го разстрелят ще му е малко

наказание. Този човек трябва да го вържат на един кол в центъра на София и всеки, който мине покрай него, да реже от тялото му. Да разбере какво означава страдание и мъка".

Николай Русинов пристигна в залата от затвора, окован с белезници, но с елегантно светло сако, бяла риза и безупречно изгладен тъмен панталон. Съдът разпореди белезниците и на краката му да бъдат свалени. Магистратите дадоха възможност на Русинов по негово искане да се запознае с доказателствата по делото и така да организира защитата си. "Трябва ми технологично време, за да напиша допълненията към жалбата си. Ще имам и доказателствени искания", каза Русинов пред съда. Той пожела и копията от материалите по съдебното и досъдебното производство да бъдат заверени. "Връчиха ни ги на 5 май и адвокатите ми бяха учудени, че не са заверени. Отнасят се до важни показания и доказателства по делото", категоричен бе Русинов. Съдът разпореди материалите да бъдат заверени. Като защитник на Чеци бе конституирана и майка му Емилия Русинова. След края на заседанието бащата на Яна - Явор Кръстев, заяви пред журналисти, че с исканията си Русинов умишлено бавел процеса.

"Много е тъжно. Приятели на Яна постоянно ни идват на гости

ама ни е празно на душата

нея я няма", каза с болка Кръстев. От разговора с него стана ясно, че е помогнал на баба и двете й внучета миналото лято по време на наводненията в Мизия. "Е, кой нормален човек няма да се притече на помощ. Отидохме със сина ми до Мизия, градът е близо до селото ни", обясни Кръстев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай