Гешев: Не се занимавам с политика

Решенията на Конституционния съд не се коментират, а се изпълняват, каза гл. прокурор

Гешев: Не се занимавам с политика | StandartNews.com

Решенията на Конституционния съд не се коментират, а се изпълняват. По този въпрос главният прокурор Иван Гешев е на едно мнение с президента Румен Радев, стана ясно от изявление днес на обвинител номер едно.

"Благодаря на Конституционния съд, че отговориха на въпросите, които зададох и разбрахме, че наистина са имали нужда от тълкуване. Стана ясно още, че прокуратурата е спазвала и ще продължи да спазва законите в България. Това конституционно решение отговаря напълно на нашите въпроси. Как ще бъде приложено то, зависи от наблюдаващите прокурори по съответните казуси", настоя главният прокурор.

Той препоръча на всички много внимателно да прочетат решението на КС.

"Ще цитирам една мисъл на Жан Ростан, че когато една книга е 80% истина, значи е 100 процента лъжа. Рухна митът за всесилния и неподлежащ на контрол български главен прокурор, разпространяван от политически среди и НПО-та. Този мит рухна с решението на КС. В българската прокуратура работят достойни магистрати, които спазват закона. Не смятам, че съм извършил нещо, за да ме разследва някой. Знам, че имам врагове и това което направих - милиардите... Знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат правени опити да бъде унищожена. Ще правя каквото трябва, пък да става каквото ще", посочи Гешев.

На въпрос за исканите оставки на правителството и неговата от страна на протестиращите, Иван Гешев отвърна: "Карате ме да коментирам политически въпроси. Не се занимавам с политика, а се занимаваме с това да решаваме проблемите с престъпността, наркоразпространението и т.н."

"Дали става въпрос за 8 джуджета и 10 негърчета... Принципно по този случай има проверка от СГП. Тя е безпристрастна, обективна и резултатите ще бъдат изнесени пред обществеността", обеща главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай