Френският посланик: По-добре да нямаше нужда от изявления за българския съд

Френският посланик: По-добре да нямаше нужда от изявления за българския съд | StandartNews.com

Доволен съм от промените в българската съдебна система. Това каза във Варна посланикът на Франция Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан. Той призна , че не е желаел да прави подобни изявления за "гнилите ябълки"в българския съд.

„Бих искал да не правя такива изявления и да не се занимавам с несвойствени за един дипломат неща, но нямах избор", каза френският посланик.

Той посочи още, че ситуацията във Франция след атентатите в Париж от месец февруари е напълно нормална.

„Демокрацията е силен и устойчив политически режим и френският народ показа, че е достатъчно силен за да преодолее това изпитание", посочи Ксавие Лапер дьо Кабан.

Чувствам се все повече българин, като слушам химна "Моя Родино", каза дипломатът във френската гимназия "Фредерик Жолио-Кюри", където откри табелата -знак за отлично качество на обучението, която се дава от Агенцията за преподаване на френски език в чужбина и от МВнР на Франция.По-добрата половина на моето семейство е българка, а и според вашата поговорка "откъдето е жената, там е и родата", каза на чист български език Ксавие Лапер дьо Кабан.

Директорката на гимназията Веселина Тотева му подари луксозна вратовръзка. В суматохата обаче школската шефка забрави да даде думата на кмета на Варна Иван Портних, който е възпитаник на френската гимназия в София, където е завършил с отличен и със златен медал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай