Ахмед Муса прекарвал джихадисти през България

Ахмед Муса прекарвал джихадисти през България | StandartNews.com

Настанявали ги в квартал „Изток" в Пазарджик

Пазарджик. Ахмед Мусад Муса е помогнал за преминаването на джихадисти от Западна Европа през България за терористичната групировка "Ислямска държава". Това съобщи в Пазарджишкия окръжен съд прокурорът по време на обжалването на мярката за неотклонение на Ахмед Муса и другите задържани.

Прокуратурата разполага с данни, че Ахмед Муса, Ангел Симов и Стефан Александров са посрещнали босненец с френски паспорт и друг мъж с германски паспорт на граничния пункт Калотина.

Настанявали ги в квартал „Изток" в Пазарджик, снабдили единия с автомобил и след кратък престой ги изпращали за Сирия. Заседанието продължава и в момента, съобщи БНТ.

Освен това над 20 нови свидетели, някои със скрита самоличност,  дадоха показания по делото срещу шестимата, обвинени в радикален ислям.

Днес Окръжен съд-Пазарджик гледа второ по ред искане на защитниците за изменение мярката за неотклонение задържане под стража в по-лека. Първоначално наложената най-тежка мярка бе потвърдена в Апелативен съд –Пловдив.

Днес стана ясно, че без много шум обвиняемата Александрина Ангелова – жената, превела книгата "Вероотстъпване", е на свобода срещу парична гаранция от 5000 лева. Това решение не е взето в съда, а е промяна на искане на прокуратурата спрямо задържаната и стана известно едва днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай