Златанова на среща с Барозу

Златанова на среща с Барозу | StandartNews.com

Местни, национални и европейски политици, както и представители на гражданското общество ще се съберат на среща в Брюксел в петък, за да обсъдят напредъка в приобщаването на ромите в цяла Европа, съобщи Европейската комисия. Това ще бъде първата среща на високо равнище на ЕС, посветена на ромите, откакто през 2011 г. ЕК създаде рамка за националните стратегии за приобщаването на най-голямото европейско малцинство.

Целта на предстоящото събитие е оценка на приложението на националните стратегии за ромите, представяни от държавите от ЕС всяка година.

Предвижда се към заседанието да се присъединят председателят на ЕК Жозе Барозу, президентът на Румъния Траян Бъсеску, вицепремиерът Зинаида Златанова, министри и държавни секретари от други девет държави от ЕС. Сред участниците, които ще се изкажат, ще бъде и председателят на фондация "Отворено общество" Джордж Сорос. Златанова ще участва в срещата в качеството й на председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай