Неделя,

Жельо Бойчев: Топлофикация не се управлява добре

От: Администратор -
2168
Жельо Бойчев: Топлофикация не се управлява добре
A
A
A

София. "Голямото предизвикателство пред кабинета на Пламен Орешарски е да се изведе енергетиката от тежкото положение, в което се тя намира." Това заяви депутатът от Коалиция за България Жельо Бойчев в сутрешния блок на БНТ. Той изтъкна, че първите законодателни инициативи на левицата в парламента ще бъдат именно в тази посока.

Бойчев напомни предложението на БСП да се въведе двутарифна цена за тока и да се разшири обхватът на енергийното подпомагане на хората. "В последните четири години не се направи нищо за енергетиката. Надявам се, че 42-рото Народно събрание и новият Министерски съвет ще имат възможност преди началото на отоплителния сезон да предприемат мерки, така че потребителите да имат повече защита, да има повече справедливост за това, което потребяват като топлоенергия, да се възстанови доверието", каза Бойчев.

Според депутата от Коалиция за България столичната Топлофикация не се управлява добре. "Няколко пъти в рамките на Общинския съвет сме искали оставките на ръководството", напомни Бойчев. "Няма как обаче да си позволим да фалираме дружеството", добави депутатът. Бойчев изтъкна, че не може да се реши който и да е проблем в енергетиката, ако всяко дружество се гледа само за себе си. "Трябва да се види целият отрасъл", подчерта Бойчев. Според него са необходими промени в Закона за енергетиката.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички