Жега в парламента! Делян Пеевски постави Кирил Петков на мястото му (СНИМКИ)

Жесток скандал в пленарната зала

Жега в парламента! Делян Пеевски постави Кирил Петков на мястото му (СНИМКИ) | StandartNews.com

Източник: БЛИЦ

Жесток скандал се разрази в парламента между съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Това стана минути, след като пред журналисти в парламента Пеевски заяви, че премиерът Николай Денков се е провалил. Той не може сам да се защити, батковците му Кирил Петков и Асен Василев го пазят, каза Пеевски.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Денков не може сам да се защити, има нужда от батковците

Острите реплики, които Петков и Пеевски си размениха от своите места в пленарната зала, не се чуха, тъй като нямаха микрофони. Камерите, обаче уловиха разправията, докато на трибуната течаха  изказвания на депутати от „Възраждане“.

Всичко започна с разговор на Кирил Петков с Йордан Цонев от ДПС, с кого седят през две седалки. Не стана ясно за какво си говорят, но напрежението между тях очевидно взе да се покачва. „Това няма да стане“, чу се да казва Петков, с което предизвиква гневна реакция на Цонев. Депутатът от ДПС жестикулираше енергично, Петков явно не се съгласяваше с него.

В този момент в спора се намеси Делян Пеевски. Двамата си размениха реплики и очевидно се стигна до скандал. В един момент се намеси Десислава Атанасова от ГЕРБ, която започна да разговаря с Петков.

Пререканието се наблюдаваше от Корнелия Нинова и Бойко Борисов, които седят близо от двете страни на спорещите.

В един момент Петков направи пренебрежителен жест и каза: „Айде стига“. Спорът се разпали наново, а Пеевски му отвърна гневно: „Какво ще стане? Хайде да видим какво ще стане?“.

Йордан Цонев стана от мястото си.

Възмутена от случилото се, думата взе лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя разкри какво е чула.

"Г-н председател, може би целият български народ видя през камерите какво се случва на първия ред. Естествен изход от ситуацията, в която ни вкара сглобката. Това напрежение, очевидно ще ескалира“, поде тя.

„От много време повтаряме, че се събрахте, за да разпределяте порциите на властта. Преди малко тук се размениха такива думи, добре, че не ги чу българският народ, а само видя картината. Казаха се такива думи и такива взаимни обвинения, че това не може да продължава като управление на държавата, когато става въпрос за здравеопазване и за 8 млрд. Излезте отвън и се разберете като мъже.

„Основният виновник да стигнем до тази ситуация в държавата, е Бойко Борисов“, добави тя, при което цялата зала буквално прихна. От ГЕРБ се засмяха, включително самият Борисов, който не очакваше да бъде намесен.

„Правя процедурно предложение да има поне 15 минути почивка, Борисов знае как става, тръгна навън. Излезте и вие и се разберете като мъже“, каза тя, след като Борисов действително стана от мястото си и тръгна да излиза.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай