Зеленогорски: Някога и аз бях експресивен като Радан

Зеленогорски: Някога и аз бях експресивен като Радан | StandartNews.com

"Радан е млад човек, младите хора са малко по-експресивни. Когато влязох в политиката аз бях един от ястребите на СДС. Времето ме направи малко по-мъдър". Това заяви Найден Зеленогорски в предаването "Беновска пита" по Канал 3. "Ние сме коалиция, в която има най-експресивни, по-спокойни, по-експертни мнения. Затова хората ни харесват", добави той.

Зеленогорски коментира темата за бежанската криза,спорния антикорупционен закон, както и предстоящите местни избори.

"ЕС трябва да осъзнаят, че страните от периферията не са подготвени да се справят с предизвикателството. Без помощта на страните с мощна икономика, няма да стане. Сега се оказва, че сме действали смислено като сме направили ограда. Европейските правила не могат да ни попречат да пазим границите си. Зависи от нас дали ще се чувстваме периферия или сърце на ЕС. Хората трябва да виждат не само предизвикателствата, но и ползите от членството ни в евросъюза", обясни той и уточни, че трябва да се прояви хуманност към бежанците, останали без дом и семейство.

Българският национален интерес може да бъде осъществен единствено чрез членството ни в ЕС и НАТО, подчерта Зеленогорски и допълни: "Ние се държим балансирано. При всички случаи, ако се случи онова, което се случва в Унгария или Сърбия, ще бъдем поставени на изпитание и тогава трябва да има общо усилие."

Ако Реформаторите останат четвърти - няма да се оттеглят от политическата сцена, категоричен бе депутатът от РБ.

"Аз съм доволен от дейността на Борисов и правителството. Заслужаваше си да бъдем част от тази коалиция, въпреки че голяма част от нашите последователи още го подлагат на съмнение. Смятам, че това беше правилното решение", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай