Заради боя. Остават ли Маринов и Терзийски депутати?

Те не отговориха директно на този въпрос

Заради боя. Остават ли Маринов и Терзийски депутати? | StandartNews.com

Искам да се извиня, съжалявам за тази случка, която ни стана достояние, за превишаване на полицейските правомощия при използване на физическа сила и помощни средства. Това заяви пред журналисти в парламента народният представител от ГЕРБ Младен Маринов по повод на видеозаписа от охранителна камера на НСО от 10 юли 2020 г., на който се вижда полицейско насилие над протестиращи.

"Като полицай и като човек не допускам такива действия", допълни Маринов. Той обясни, че на 10 юли вечерта е назначил проверка, след като са му станали известни видеоклипове, "заснети от протестиращи, вероятно, на които се виждаше някакво движение, някакво насилие".

Той добави, че записите не са били укривани, приобщени са към дисциплинарното производство и са изпратени на прокуратурата.

Младен Маринов и Христо Терзийски, депутати от ГЕРБ и бивши вътрешни министри, не отговориха на въпроса дали ще си подадат оставката като народни представители заради полицейското насилие по време на протестите.

Терзийски коментира пред медиите, че не може българската полиция да бъде използвана и поругавана с политически цели - "особено, когато предстои началото, явно, на нова предизборна кампания".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай