Започва 49-ият конгрес на БСП

Започва 49-ият конгрес на БСП | StandartNews.com

От 10.00 часа в зала 1 на НДК започва 49-ият Конгрес на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията. В него участват 782 избрани делегати от цялата страна и около 2 000 гости – представители на политическите партии от коалиция „БСП лява България", на местната власт, синдикатите, работодателските и гражданските организации, както и на медиите.

Форумът ще бъде уважен от генералния секретар на Социалистическия интернационал Луис Аяла, президента на ПЕС Сергей Станишев, както и ополитици и дипломати от Европа и света.

В началото на 49-тия Конгрес на партията председателят на НС на БСП Михаил Миков ще представи политически доклад, както и отчети за дейността на Националния съвет на социалистите и за парламентарната дейност на БСП в Народното събрание и Европейския парламент. След това ще бъдат представени експозе по доклада на Общопартийната контролна комисия на партията, както и проектите на документи, които ще бъдат обсъдени и приети на Конгреса – Политическа платформа на БСП, „България и БСП – състояние и перспективи за развитие" - етапен доклад на комисията и Политическа декларация „125 години БСП". Част от програмата на Конгреса е изборът на национални ръководни органи на партията, като заложеният в ориентировъчната програма час за начало на гласуването е 18.00 часа.

Предложенията за председател на НС на БСП са 28, а за членове на НС – 571, от тях 106 са по заложената в Устава на партията „младежка квота".

Предложенията за председател на Общопартийната контролна комисия са 21. 49-ият Конгрес на БСП ще продължи на 8 май от 09.30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай