Законопроектът за съдебна реформа влиза в НС до Великден

Законопроектът за съдебна реформа влиза в НС до Великден | StandartNews.com

"С министъра на правосъдието Христо Иванов работим през последните няколко дни след работно време за законопроекта за съдебната реформа. Той трябва да влезе в пленарна зала до Великден", каза във Варна министър-председателят Бойко Борисов. Той обясни, че работната група е от близо 40 души.

"Исках всичко да стане по-бързо и ви гарантирам, че до седмица министър Иванов ще вкара законопроекта в НС. А преди това вариантът на Христо Иванов ще получи цялата подкрепа на правителството", увери премиерът.

"Ние сме парламентарна република и депутатите са нашите работодатели, нашите началници, не се шегувам, затова се надявам бързо да приемат закона", каза премиерът.

Във Варна той откри заедно със здравния министър Петър Москов, с регионалния Лиляна Павлова и спортния Красен Кралев новия онкологичен и лъчетерапевтичен център на УМБАЛ" Св.Марина".

"Двата варианта на законопроекта за съдебна реформа е успех за доктрината на правителството, защото всяка една от политическите сили в парламента очевидно припозна ценностите, които правителството е заложило в програмата си, а тя е да проведе сериозна реформа в съдебната система", каза здравният министър Петър Москов. Той допълни, че е добре, че всички парламентарни групи дават своя пример и декларират, че ще бъдат активни участници в промяната на съдебната система. "Това е и персонален успех и за министър Христо Иванов", добави още колегата му Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай