Захариева: Антикорупционният закон е нужен

Захариева: Антикорупционният закон е нужен | StandartNews.com

Правосъдният министър Екатерина Захариева заяви пред медиите в Добрич, че се надява антикорпционният закон да бъде приет в залата на парламента.

Попитана дали е нужен антикорупционен закон на страната ни, след като ще има единен център за борба срещу корупцията, базиран в Лондон, Захариева каза: "Аз съм част от това правителство, което внесло този законопроект. Такъв закон със сигурност е нужен. Иначе един закон независимо дали законът за съдебната власт, дали антикорупционен закон - не е гаранция, че корупцията ще бъде преборена. Но той е изключително важна предпоставка да се обединят усилията на съществуващите сега разпръснато четири органа, които отговарят за това".

В отговор на зададен въпрос тя заяви, че за нея факта, че не е одобрен от комисиите засега антикорупционният закон, не може да се приеме, че е бламиран.

Преди това министър Захариева коментира и конференцията по правосъдие в Лондон, в която тя участва и дискутираната тема - борбата с корупцията. Тя сподели още, че се очаква антикорупционната система, която е обсъдена на срещата в Лондон, да заработи още следващата година. "Без да се обменя информация между държавите няма как да се пребори само една държава с корупцията" - каза Захариева.

Тя заедно с представители на Висшия съдебен съвет бе гост на тържество за откриване на сграда на Административен съд в Добрич, като в приветствието си към колегите Захариева спомена, че правосъдното министерство е отпуснало за сградата близо 3 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай