Йотова: Дебатът в Страсбург беше безсмислен

Йотова: Дебатът в Страсбург беше безсмислен | StandartNews.com

Страсбург. Този дебат за ситуацията в България, който вчера се проведе в Европейския парламент, преди това трябваше да бъде проведен в българското Народно събрание. Това каза евродепутатът от ПЕС Илияна Йотова в интервю за ТВ 7.

Тя определи инициирания от ГЕРБ дебат като излишен и безсмислен, тъй като повечето евродепутати не са били запознати със случващото се в България.

„Аз не смятам, че в ЕП не трябва да има дебати. Дебатът означава, че има проблем. Този дебат, който вчера се проведе, преди това трябваше да бъде проведен в българското Народно събрание. Там той не може да бъде проведен, защото ПП ГЕРБ не ходи на работа", обясни Йотова.

Евродепутатката заяви, че днес ще бъде проведена среща на българската делегация на евродепутатите с Ханес Свобода, на която ще бъде обсъдена политиката на социалистите във връзка с предстоящите избори за Европарламент догодина. „Предстоят избори след една година, така че трябва да си хармонизираме програмите, целите, стратегията и тактиката оттук-нататък. Германия също се готви за избори и съпротивата на Европейската народна партия е много силна", коментира Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай