Четвъртък,

Янков обяви в парламента БСП-2

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

БСП-2 на Красимир Янков е факт. Бившият социалист, който след конгреса си скъпа партияната книжка в знак на протест срещу Нинова, обяви новата партия от парламентарната трибуна.

"Създадохме нов ляв политически проект ПП "Българска прогресивна линия", заяви независимият депутат Красимир Янков. "Все повече хора, желаещи промяна, ни подкрепят", каза още той.

Янков, заедно с Валери Жаблянов, обявиха бойкот на изборите в БСП. Мотивът им бе, че не е ясно колко ще са имащите право да гласуват за лидер на партията. Двамата се оттеглиха от кампанията за лидер на левицата. Те призоваха тези, които искат да гласуват за тях, да не го правят, защото гласовете им можело да не бъдат отчетени съобразно тяхната воля.

Две седмици, след като Корнелия Нинова спечели втория си мандат начело на БСП, разделението между кръговете в партията стана официално. Част от вътрешната опозиция, в лицето на Красимир Янков и Валери Жаблянов, обявиха, че напускат парламентарната група и стават независими депутати. С тях си тръгнаха още Димитър Стоянов, Лало Кирилов и Георги Андреев. Всички, без Жаблянов, напуснаха и партията. Според тях чашата е преляла след 50-ия конгрес на БСП.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички