Сряда,

Янаки Стоилов: След 25 години България влиза в нов преход

От: Администратор -
A
A
A

Варна. Трябва да говорим за преход след прехода, защото след 25 години започна нов преход в България, каза във Варна зам.-председателят на БСП и зам.-председател на Народното събрание Янаки Стоилов. Ще може ли партията в прехода да се превърне в непреходна, попита риторично Стоилов на дискусия в морската столица под надслов „25 години-изгубени в прехода", организирана от градското ръководство на БСП и неговия лидер Борислав Гуцанов.

Във всяка община и област местните организации трябва да се заемат с равносметката на прехода, но и да формулират поне няколко реалистични проекта за съживяване на икономиката. Анализите за срива на предприятията, кой държи собствеността и какви са социалните показатели трябва да стартират преди да се правят програми за следващите избори, посочи Янаки Стоилов. Знам, че това не е лесна задача, но ако няма партия, която да го направи, блатото ще продължава, каза зам.-председателят на социалистите.

Той разкритикува, че част от бившето ръководство на партията, което се е отделило, е подкрупяло неолиберализма, а БСП също колебливо е участвало и насаждало този модел. В дискусията участваха историкът Андрей Пантев, депутатът от БСП Красимир Янков.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички