Янаки Стоилов: Калинките вън от министерствата

Правят оценка на кабинета "Орешарски" напролет

Янаки Стоилов: Калинките вън от министерствата | StandartNews.com

София. Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов препоръча на кабинета "Орешарски" да изчисти "калинките" от министерствата.

Парламентарната група на Коалиция за България ще подкрепи предлаганото правителство, съобщи от трибуната на НС депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов.

„Днес действаме съобразно изборните резултати. Те не са лоши, защото не родиха поредния месия. Това е символ на политическо отрезвяване. Днес всяка от парламентарните групи трябва да изрази отношение към предлаганото правителството. Само в мандата на Коалиция за България в този парламент може да бъде излъчено правителство", посочи Стоилов

"Необходими са спешни мерки за нови работни места и икономически активна страна", подчерта червеният политик. "Очакваме калинките да отлетят от администрацията, което не означава да бъдат сменени от червени или други калинки", заяви Стоилов. "Правителството няма да има 100 дни толеранс. Той няма да му бъде даден от обществото, нито от нас. Но сметките на някои са прибързани. Днес действаме съобразно изборните резултати. Те не са лоши, защото не родиха поредния месия. Това е символ на политическо отрезвяване", каза Янаки Стоилов.

"Днес получавате кредит на доверие от парламента. Падежът на лихвата е всеки месец, сметката се отчита пред обществото", обяви още Стоилов и пожела късмет на новото правителство.

Той обаче зададе и редица въпроси: "Ще даде ли възможност данъчната политика да бъдат облекчени най-ниските доходи на българските граждани? Ще се въведе ли от 2015 г. семейното подоходно облагане? Ще се предприемат ли мерки за най-изостаналите региони в страната? Ще се съчетаят ли социалните с образователните функции на училището?".

"Парламентът трябва да направи оценка на правителството през пролетта, за да се прецени продължаването на работата му. В състава му има мимикриращи и мигриращи елементи, които са работили против БСП, а сега очакват подкрепата на социалистическата партия. Те трябва да се доказват като професионалисти тепърва", заяви още Янаки Стоилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай