Вучков: Пускат ток в Гълъбово през два часа

Вучков: Пускат ток в Гълъбово през два часа | StandartNews.com

Организацията в Гълъбово е такава, че хората ще имат ток два часа, след това да са без електричество по два часа. Мисля, че това е по-нормалният подход. Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, цитиран от БГНЕС. Днес той пристигна в Гълъбово, където е обявено бедствено положение заради наводнението и продължаващите дъждове.

Ситуацията се следи ежеминутно и са взети необходимите мерки аварията в подстанция "Гълъбово", която захранва цялата община с електричество, която бе залята от наводненията, да бъде отстранена. Министърът изтъкна, че аварията е сериозна и няма как да бъде отстранена бързо.

Министърът обясни за сложната ситуация с липсата на електричество в общината. "Наистина има две малки села, които по-продължително време нямат ток, но това е поради една авария на ЕВН. Те също работят, да отстранят аварията. Но общо взето се работи по това поне в близките часове, денонощие хората да имат два часа ток, два часа да нямат ток. Иначе всичко останало зависи от природната стихия. Надявам се, че мерките, които сме взели тук, ще дадат резултат, коментира той.

Вучков се надява подстанцията да бъде отворена утре сутринта. След това обаче специалистите трябва да подсушат всичко и едва след това да кажат дали ще работи или не. "Важното за нас е хората да имат ток макар и за два часа", каза той.

Към момента няма бедстващи хора в страната. Десетки са общините, обявили бедствено положение, но няколко са с акцент – Елхово, Гълъбово, Раднево и Северозападна България, съобщи от своя страна директорът на ГДПБЗН Николай Николов.

В Елхово всички хора са предупредени, че ако се наложи евакуация, трябва да го направят. "Наблюдаваме непрекъснато язовирите Копринка и Жребчево. За Копринка нямам никакви притеснения, още повече, че там са 12 млн. куб. м свободен обем. От вчера нивото на язовир Жребчево бавничко, но пада", добави Николов.

Парите, предвидени за бедствията в страната са недостатъчни, категоричен бе министър Вучков. Има много повреди, но за най-неотложните неща има специална комисия междуведомствена, която с решение на Министерски съвет, решава къде да бъдат насочени средства, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай