Военните тренират затваряне на КПП-тата заради бежанците

Военните тренират затваряне на КПП-тата заради бежанците | StandartNews.com

"Светът е във война, ние затова утре правим това учение на границата,за да сме готови за най-тежките ситуации и да сме проиграли всички варианти, включително и затваряне на КПП-тата при мигрантска вълна,натиск от гръцка или македонска страна". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Ямбол, където коментира старта на военното учение, съобщи бТВ.

Премиерът коментира и изграждането изграждането за защитното съоръжение по границата с Турция. "Съоръжението се прави по турската граница,както знаете на последния Министерски съвет още 35 милиона финансирахме през областните управители за изграждане на съоръжението.Сега живот и здраве на седми с премиера Давутоглу ще говорим още по тези теми и се надявам Турция и Гърция да си продължат ангажимента и да си охраняват границата", обясни той.

"Българският народ трябва да бъде спокоен,че властта е взела всички мерки,че сме подготвени за най-тежкия сценарий.Така че използваме почивните дни,когато трафика е по-малък,за да дислоцираме силите и средствата.Някои от тях ще останат по-дълго време там", каза по-рано Борисов.

Бойко Борисов бе в Ямбол, за да пререже лентата на компресорна станция "Лозенец".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай