Внесоха в ЦИК искане за снемане на имунитета на кандидат за кмет

Внесоха в ЦИК искане за снемане на имунитета на кандидат за кмет | StandartNews.com

Районна прокуратура-Хасково провежда досъдебно производство за организиране купуването на гласове.

Разследването е за това, че през месец септември и първата половина на месец октомври 2015 г. в гр. Хасково чрез търсене на съучастници, методи на контролиран вот и събиране лични данни на лица, притежаващи активно избирателно право, е организирано предлагането и даването на парични суми, с цел лицата да бъдат склонени да упражнят избирателното си право в полза на кандидатите за кметове на община и кметове на кметство.

От събраните в хода на разследването доказателства е установено, че 39-годишният Деян Ванчев – кандидат за кмет на с. Узунджово, издигнат от "Коалиция За Хасково", е купувал гласове.

Ванчев е предложил на едно лице сумата от 30 лева и е дал на други 5 лица сумата от по 40 лева, за да упражнят избирателното си право в полза на коалицията, от която е издигнат. Установено е също, че в края на месец септември 2015 г. Деян Ванчев е предоставил имотна облага на две лица, с цел последните да я предадат на други четири лица, притежаващи активно избирателно право, с цел да гласуват в негова полза и в полза на издигналата го коалиция –

Деян Ванчев е регистриран с решение на ОИК Хасково от 19 септември като кандидат за кмет на с. Узунджово, издигнат от Коалиция за Хасково. От деня на регистрацията си като кандидат за кмет Деян Ванчев се ползва с имунитет – срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Деян Ванчев работи като горска стража към Държавното горско в Кърджали. Той е брат на кметувалия 12 години в Узунджово Ванчо Ванчев.

„Нямат доказателства срещу мен. Това е атака от опонентите", коментира по повод искането за сваляне на имунитета му кандидатът за селски управник.

В с. Узунджово освен него има претенденти за кметския стол от ГЕРБ РБ и НФСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай