Вигенин: 3 партии ще се борят за победител на вота

Вляво няма място за състезание кой е по-важен, казва председателят на предизборния щаб на БСП

Вигенин: 3 партии ще се борят за победител на вота | StandartNews.com

„Очакването ми е процесът на събиране на левите формации, на левите избиратели да даде резултат сега и да се развие в следващи избори. В едно такова обединение трябва да има едно носещо ядро, нормално е то да бъде БСП. По-активното участие на други формации и личности ще обогати лявото като политика и като перспективи. Няма място за състезание кой е по-важен“. Това каза пред БНР Кристиан Вигенин, председател на предизборния щаб на БСП. 

Според него трябва да се преодоляват натрупванията от миналото и има очаквания сред избирателите за една реална и съдържателна алтернатива. „Това е отговорността, която поемаме. Времето показва, че „всеки за себе си“ не дава резултат и наказва партиите. България има нужда от силна левица и пътят е в събиране на левите и във вътрешната консолидация“. 

„Служебният кабинет е длъжен да прави публични подобни въпроси като този с подслушването. Най-удобното, което може да се случи за ГЕРБ, е всичко да остане под повърхността, да си мълчим... Текат проверките, вярвам, че ще излязат доказателства... Може да се окаже, че тези подслушвания са една малка брънка от една цялостна работа в МВР по времето на ГЕРБ за складиране на информация. Този път не трябва да има замазване и всичко да се доведе докрай“. 

Прогнозата на Вигенин е, че първото място на предстоящите избори ще се реши между „Има такъв народ“, ГЕРБ и „БСП за България“. „Подхождаме с оптимизъм към тази кампания и смятам, че ще подобрим резултата си“. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай