Варна и Добрич издигнаха Делян Пеевски за евродепутат

Варна и Добрич издигнаха Делян Пеевски за евродепутат | StandartNews.com

Варна/Добрич. Варненската организация на ДПС също издигна Делян Пеевски за евродепутат. Предложението за кандидатурата му е дошло лично от нейния председател Ерджан Ебатин.

"Дори държа Пеевски да води листата, защото в обществото има породена несправедливост към него.

Опонентите ни използват името му като политически код, за да получават подкрепа, защото за друго не са компетентни. Трябва да дадем ярък отговор, за да пресечем тази популистка линия. Номинациите са вътрешнопартийна работа и никой няма право да ни рекетира кого да предлагаме за дадена позиция, коментира Ерджан Ебатин. Местната структура е гласувала общо 14 номинации, сред които са министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, сегашните евродепутати Филиз Хюсменова, проф. Владко Панайотов и Метин Казак, председателите на младежкото ДПС Илхан Кючюк и на младежката структура във Варна Неджиб Неджибов, зам.-министърът на отбраната Неджми Али, зам.-областният управител на Варна Мерткан Ибрямов и Алисе Хасанова.

На председателския съвет в понеделник в София областният лидер ще представи номинациите от Варна и ще настоява пред председателя на ДПС Лютви Местан Пеевски да бъде на избираемо място в евролистата.

Десетима са подредени по азбучен ред и номинирани за листата на ДПС от Областния съвет на партията в Добрич, съобщи председателят й д-р Ердинч Хаджиев.

Освен почетния председател Ахмед Доган и настоящия такъв - Лютви Местан, добруджанци номинират настоящите евродепутати на движението Филиз Хюсменова и Метин Казак, както и министъра на околната среда и водите Искра Михайлова и началника на кабинета на министър Хасан Адемов - Севинч Касабова. И ДПС-Добрич, предлага Делян Пеевски да бъде в листата на движението за евровота през май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай