Украинският външен министър идва в България

Украинският външен министър идва в България | StandartNews.com

София. Украинският министър на външните работи Павло Климкин пристига на официално посещение в София по покана на българския си колега Даниел Митов.

"Актуалното развитие на ситуацията в Украйна, включително положението на нашите сънародници там, усилията на международната общност за деескалация на конфликта, реформите в страната и българската подкрепа за тях, ще бъдат част от темите, които ще дискутират двамата първи дипломати", съобщи българското Министерство на външните работи.

В рамките на визитата си Павло Климкин ще бъде приет от министър-председателя Бойко Борисов и от председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Утре Даниел Митов се срещна с Антон Киссе, председател на Асоциацията на българите в Украйна и депутат във Върховната рада. "Българската държава никога не е изпускала от поглед случващото се в Украйна и положението на българите там винаги е било от особена важност за нас. Настоящият конфликт ни кара да следим с още по-голямо внимание развитието на събитията с готовност да реагираме във всеки един момент в защита на правата на нашите сънародници", каза Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай