Участието на РБ във властта трябва да се преосмисли

Участието на РБ във властта трябва да се преосмисли | StandartNews.com

Ситуацията с РБ във властта е различна и тя се нуждае от преосмисляне. Това коментира зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред "Стандарт".

"Вчера на Съвета по развитие ние от АБВ поставихме въпроса, че не е обяснимо партия, която чрез лидера си г-н Радан Кънев толкова агресивно и активно да обявява своята опозиционност, да атакува парламентарното мнозинство и кабинета да заема ключови позиции в изпълнителната власт и в редица институции - КЕВР, Министерство на енергетиката, МВнР...". Това са неща, които не могат да бъдат обяснени на мнозинството и създават шизофреност", обясни Румен Петков.

На заседанието от АБВ подчертали още, че кабинетът беше избран с подкрепата на един формат - 23-ма депутати от РБ, сега форматът е друг и това се нуждае от преосмисляне. "Останах с впечатление, че всички участници подкрепиха нашето разбиране", допълни Петков.

Присъстващият на заседанието съпредседател на ПГ на РБ Найден Зеленогорски не е коментирал изказването на АБВ. "Но останах с впечатление, че и там искат да има яснота за обществото - не може 50 % да сме във властта и 50 % навън с едно 13-членно участие във формата, който подкрепя кабинета. И в същото време да имаш 7 министри! На този потенциал би завидяла и АСП от ранните години на демокрацията. Това не е нормално", каза още Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай