Цветанов: За новия програмен период ГЕРБ договори над 2 млрд. лева за земеделие

Цветанов: За новия програмен период ГЕРБ договори над 2 млрд. лева за земеделие | StandartNews.com

Хаджидимово. Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов посети две шивашки фирми в Хаджидимово. По време на срещите бяха обсъдени възможностите за предприятията от малкия и среден бизнес. Цветан Цветанов акцентира върху необходимостта работодателите да участват активно с проекти по европейските програми за конкурентоспособност и енергийна ефективност. Той подчерта, че този процес е бил активизиран от министър Делян Добрев, като по програмата „Конкурентоспособност" малкият и среден бизнес е усвоил над 600 милиона лева.

"Необходимо е да се засили партньорството на държавата и бизнеса чрез програмите на социалното министерство. Предвижда се, при наемане на нови хора, работодателите да обучават новите си кадри в рамките на три месеца, а държавата да поеме това обучение", допълни още Цветанов.

Работниците от двата шивашки цеха зададоха въпроси относно покачването на пенсионната възраст, на които Цветанов отговори, че в страната ни са достигнати европейските равнища на пенсионната възраст и тази граница няма да се вдига. Водачът на листата на ГЕРБ обясни, че за да има увеличение на детските надбавки и минималната работна заплата е необходимо да има ефективно работещо правителство.

"Чрез европейските средства в размер на 32 милиарда лева, договорени от правителството на ГЕРБ, във всички сфери на икономиката ще се влеят пари, за да се разкрият работни места в малките селища като Хаджидимово", подчерта Цветанов. На срещата стана ясно, че в Община Хаджидимово вече са договорени 16 млн. лева за мащабен благоустройствен проект.

Предизборната обиколка на Цветан Цветанов и кандидатите за депутати на ГЕРБ от първи многомандатен избирателен район продължи в село Вълкосел, Община Сатовча.

По време на среща в шивашки цех стана ясно, че още през следващата година цената на тютюна, който се отглежда в този регион може да достигне 10 лева.

"Нашият евродепутат Мария Габриел, която е от Хаджидимово, алармира Европа и направи така, че да стане ясно, че тютюнопроизводството е основен поминък в някои региони в страната ни, включително и във вашия. За новия програмен период 2014 - 2020 година правителството на ГЕРБ договори допълнително над 2 млрд. лева за сектор земеделие и само ново стабилно управление на държавата може да гарантира тези средства да не спрат", каза Цветанов.

По време на срещата стана ясно, че по мерките за развитие на селските региони е предвидено производителите, които обработват малки площи от 1 до 4 декара, да получават по 1000 лева за период от пет години, като това ще им помогне да си плащат осигуровките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай