Цветанов: Станишев извърши национално предателство

Цветанов: Станишев извърши национално предателство | StandartNews.com

Велико Търново. „Предизвиканият скандал с подслушването и внасянето на този анонимен сигнал в началото на кампанията от лидера на БСП Сергей Станишев доведе до това, че през цялата кампания нямаше сблъсък на идеи, нямаше сблъсък на платформи, сблъсък на политики и обединяване на политическите формации по национални приоритети за държавата". Това каза водачът на великотърновската листа на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на срещата си със запасните офицери и сержанти в старата столица.

Той категорично заяви пред присъстващите, че по никакъв начин и под никаква форма не е разпореждано незаконно използване на специални разузнавателни средства и скандалът е в интерес само на организираната престъпност. „За мен е важно когато се срещаме с хората, да говорим за перспективата на всяко населено място, дали ще има инфраструктура, която може да привлече повече инвестиции и веднага ви давам за пример това, което сме коментирали с колегите от великотърновски многомандатен район и с кмета Даниел Панов, а именно това - магистралата да минава край Велико Търново и Горна Оряховица, защото това естествено ще доведе до развитие на региона. Когато имаш инфраструктура с магистрала, когато имаш летище, което може да бъде развито и като туристическо и карго летище, когато имаш железница, която също може да бъде развита, всичко това ще доведе и до развитието на района. Ето това са темите, които трябва да се коментират, да се говори с какво държавата може да помогне на инвеститорите. Но това за голямо съжаление избяга от дневния ред на обществото", заяви Цветанов и допълни:

„И трябва да ви кажа, че на мен ми е жал за служителите на МВР, защото политическата класа в момента се гаври с тези хора, които действително работят в услуга на обществото. Хора, които действително защитават националните интереси на държавата и когато те се борят ефективно с тежката организирана престъпност, едно такова говорене ги демотивира. И мога да ви кажа, че демотивацията в службите в момента е под санитарния минимум. Затова казах, че Станишев извърши национално предателство, насаждайки страх в институциите и мисля, че ако не бяхме в предизборна ситуация, той нямаше да внесе този сигнал".

Зам.-председателят на ГЕРБ припомни, че в 41-то Народно събрание за първи път е въведен реален контрол на ДАНС и въведена подкомисия за контрол на специалните разузнавателни средства. По думите на Цветанов това не е било направено преди, защото никой не е искал тези промени. Той отбеляза пред присъстващите, че вече са готови законопроектите за разузнаването и НСО и са минали на първо четене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай