Цветанов се срещна с председателя на групата на ЕНП Манфред Вебер

Цветанов се срещна с председателя на групата на ЕНП Манфред Вебер | StandartNews.com

Брюксел. В края на еднодневното си работно посещение в Брюксел, по време на което взе участие в Парламентарната асамблея на Европейската Народна партия (ЕНП) и проведе поредица от разговори с ръководители на парламентарни комисии в Европарламента, заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов се срещна с Манфред Вебер, председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент.

Това е първата официална среща между двамата политици, след като Вебер оглави християндемократите в Европарламента.

Цветан Цветанов и Манфред Вебер обсъдиха акценти от актуалната предизборна ситуация у нас. По време на разговора Вебер посочи, че следи внимателно случващото се в България и хода на кампанията за предсрочните парламентарни избори. Утре самият той ще се включи в нея с посещение у нас, където ще проведе работна среща с Бойко Борисов в София и ще участва в предизборно мероприятие с Цветан Цветанов и със симпатизантите на ГЕРБ в Благоевград.
Лидерът на евродепутатите от ЕНП бе категоричен, че стои твърдо зад бъдещите реформи, които трябва да осъществи ГЕРБ, защото както показва практиката, винаги когато в България управляват социалистически правителства, се спират европейските фондове и има дефицит от реални политики. Манфред Вебер изрази увереност, че с идването на ПП ГЕРБ отново начело на държавата, ще започнат да се усвояват средствата по оперативните програми от новия програмен финансов период, което ще позволи на България да се възползва от европейската солидарност, да постигне максималния ефект от членството в Европейския съюз и да изгради капацитет и развитие, което да съответства на европейските стандарти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай