Цветанов: ГЕРБ подкрепя промените в съдебната система

Цветанов: ГЕРБ подкрепя промените в съдебната система | StandartNews.com

ГЕРБ е основополагащата Парламентарна група, която стои зад всички промени, които се правят в съдебната система. Това заяви пред журналисти в Шумен председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. И изтъкна, че ГЕРБ активно подкрепя предложенията на министър Екатерина Захариева. Той акцентира върху усилията й да постигне съгласуване не само с парламентарните групи, но и с неправителствения сектор и с Висшия съдебен съвет, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Разбирам активността на Реформаторския блок, но трябва да се намери необходимият политически консенсус, с уважение към институциите в България, трябва всички да работим за техния авторитет", обясни зам.-председателят на ГЕРБ. Цветан Цветанов бе категоричен, че правилната посока не е да се създава напрежение в обществото, а чрез диалог да се търси най-разумното решение.

Председателят на ПГ на ГЕРБ даде пример с конституционните реформи. „В началото, когато беше формирано правителството, никой не говореше за конституционни промени, а днес вече имаме разделение на Висшия съдебен съвет. Смятам, че направихме важна стъпка и с бъдещия нов избор на ВСС съм убеден, че ще имаме реални политики за осъществяване на желаната реформа и тя ще стане факт", каза Цветанов. Той подчерта, че Екатерина Захариева полага максимални усилия за реализацията на стратегия за реформа в съдебната система от 2015 година и изрази убеденост, че оценките, които ще бъдат дадени за страната от Европейската комисия в предстоящите месеци, ще бъдат положителни.

„Препоръчвам на РБ - нека бъдем по- смирени и да работим обединени за развитието на страната, да реализираме секторни политики във всяка една област", каза Цветан Цветанов. Според зам.-председателя на ГЕРБ, в сегашния парламент има формирано парламентарно мнозинство, което се старае максимално да изгражда мостове с останалите парламентарни групи относно националните интереси и приоритети на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай