Четвъртък,

Цецка Цачева заплаши със съд Кадиев

От: Администратор -
1508
Цецка Цачева заплаши със съд Кадиев
A
A
A

Шефът на парламента Цецка Цачева заплаши със съд независимия депутат Георги Кадиев заради внушения, които той правел по неин адрес. Това се случи по време на парламентарния контрол, когато Кадиев се възползва от правото си да зададе въпрос на финансовия министър Владислав Горанов, за да нападне Цецка Цачева заради арестувания за корупция шеф на ДАИ Цветелин Цветанов и заличаване на името му от сайта на НС като сътрудник на депутата от ГЕРБ Владислав Николов.

Според Цачева Кадиев търси личен конфликт и скандал. „Всеки народен представител има право да излъчи свои нещатни сътрудници. Същото важи и за парламентарните групи. Към тази процедура нито председателят, нито зам.-председателите имат отношение, тъй като тази процедура се развива между сътрудниците и парламентарните групи. Вярно е, че във вчерашния ден Владислав Николов е поискал негово сътрудник да бъде заличен от регистъра, но оттук да правите препратки и внушения, които в рамките на повече оот 24 часа излизат от нормалния тон на взаимоотношения между народни представители, мисля, че е време да сложите край", каза тя.

"Аз съм изправена пред вас и пред българските граждани и ако вие желаете, дали по ваша инициатива или по моя, няма лошо да се видим в съда", отсече Цачева.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички