Цецка Цачева: ГЕРБ няма да се разцепи

Цецка Цачева: ГЕРБ няма да се разцепи | StandartNews.com

София. „ГЕРБ няма да се разцепи". Това заяви депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева в предаването „Денят започва" по БНТ. „До момента не ми е известно да са водени разговори с народни представители от групата на ГЕРБ и пред нас не стои проблемът с напускащи депутати", обясни тя.

Цецка Цачева припомни новината, която пусна вчера, че от новия парламентарен сезон „герберите" ще влязат в комисиите.
„Промяна на тактиката няма. Ясно сме афиширали, че сме опозиционна партия", обясни още Цачева за ГЕРБ.

„Когато се гледа най-важният закон - за бюджета на държавата, мястото на опозицията е в залата. И тъй като действията на управляващите продължават и сега - тотална чистка в администрацията, аз съм убедена, че мястото на опозицията е в парламента, защото там гласът й се чува най-силно", аргументира се Цачева за влизането на депутатите от ГЕРБ в комисиите.
Няма илюзии, че с връщането на ГЕРБ в парламента, той ще заработи по различен начин, категорична бе депутатката.

Цачева обясни, че новата тройна коалиция се е стиковала добре и в нея няма място за ГЕРБ. „И въпреки че сме най-голямата група, ние няма да имаме лостове да влияем на решенията им. Важното е обаче да се чува гласът ни от парламентарната трибуна", допълни тя.
ГЕРБ не са се отказали от идеята за предсрочни избори, увери депутатката и продължи с думите: „Настояваме за избори в най-кратки срокове. Действията на управляващото мнозинство са вредни за държавата".

Подкрепяме протестиращите чрез гласа на опозицията, който ще се чуе в пленарна зала, каза още тя по повод антиправителствените протести, които не стихват повече от месец.
Партия трябва да се прави, когато имаш идеология, а не когато си против някой отговорен активист. Така Цачева коментира бъдещата партия БАСТА, която ще учредят отцепници от ГЕРБ. Тя не изключи възможността ГЕРБ да води преговори и с нея. „Разговори не можем да водим единствено с партиите, които стоят зад кабинета", обясни Цачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай