Централата на БСП стана лаборатория

180 висши социалисти се тестват за коронавирус

Централата на БСП стана лаборатория | StandartNews.com

ФОТО ЛУПА.БГ

Днес сутринта лаборанти, облечени в защитни облекла и при спазване на всички противоепидемични мерки, влязоха в централата на БСП на "Позитано" 20 в столицата, за да вземат проби на социалистите, съобщи „Лупа” и показа снимка на лаборантите.

Всички членове на Националния съвет на БСП, които са 180 души, днес се тестват за COVID-19, след като вчера стана ясно, че техният колега Янаки Стоилов е с положителна проба и е настанен във ВМА.

60-70 души се очаква да минат днес през централата, за да бъдат тествани, заяви лидерът Корнелия Нинова. За тези, които не могат да дойдат в София, ще получат указания от местното РЗИ къде в близост да се изследват, добави тя. Сред първите, които отидоха на "Позитано" да се тестват, бе бившият регионален министър Асен Гагаузов.

След като станат ясни резултатите, ще бъде решено дали висшите партийни функционери трябва да бъдат поставени под карантина. Макар че те и сега би трябвало да се самокарантинират, след като са контактували с болния Янаки Стоилов.

От партията заявиха, че знаковият юрист е участвал в две масови партийни мероприятия - пленум на Националния съвет на „Позитано“ 20 миналата събота и заседание на Градския съвет на БСП-София. Всички участници в двата форума са уведомени и ще бъдат изследвани. Ще бъдат тествани и депутатите от БСП.

Пред медиите Янаки Стоилов заяви, че се чувства добре, но ще остане под наблюдение във Военномедицинска академия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай